НАБУ і САП розслідують збитки на 37 млн гривень під час будівництва військового полігону «Широкий лан»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру трьом колишнім чиновникам Збройних сил про нанесення збитків на понад 37 млн гривень під час будівництва військового полігону «Широкий лан» (Миколаївська область).

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Правоохоронці підозрюють у зловживанні повноваженнями і змові — начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальника Управління будівництва військових обʼєктів ЗСУ, начальника відділу технічного нагляду за будівництвом ЗСУ, а також двох голів компанії (бенефіціара та директора), яким також повідомили про підозру.

За версією слідства, в 2017—2018 роках згадані чиновники ЗСУ «допомогли» перераховувати гроші на рахунки компанії попри те, що будівництво на полігоні не було закінчено.

Правоохоронці розслідують кримінальну справу за ч. 1 ст. 366 КК (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 КК (розтрата коштів).

Видання «Слово і діло» назвало імена колишніх чиновників ЗСУ з посиланням на джерела. За даними журналістів, підозри вручили колишньому начальнику ГКЕУ ЗСУ Олегу Галушку, начальнику Управління будівництва КЕУ ЗСУ Сергію Чагарному і ексначальнику відділу технічного нагляду за будівництвом ГКЕУ ЗСУ Віктору Антощуку.

У справі проходить компанія «Ріст». Підозри вручені бенефіціару Дмитру Пашковському та її ексдиректору Костянтину Чепусову.