«Кіборг» Шараськін склав присягу нардепа й замінив у парламенті Вакарчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Кіборг» Шараськін склав присягу нардепа й замінив у парламенті Вакарчука

Кандидат у нардепи від «Голосу» Андрій Шараськін склав присягу і став членом українського парламенту.

Присягу Шараськін склав на засіданні Ради у пʼятницю. Також було оголошено про входження парламентарія до фракції «Голос». У Раді Шараськін замінив засновника «Голосу» Святослава Вакарчука, який склав мандат.

Сам Вакарчук привітав складання присяги Шараськіним. «Команда «Голосу» була, є і буде сильною, професійною і патріотичною! Це моя персональна гордість!» — написав музикант.

Андрій Шараськін (позивний «Богема») — доброволець, науковець, режисер та актор. З початку серпня 2014 до січня 2016 року брав участь у війні на Донбасі. У 2016 році став заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019-му — головою Координаційної ради добровольців та волонтерів форуму «Трансформація України».

  • 11 червня 2020 року Святослав Вакарчук заявив, що вирішив скласти депутатський мандат і залишити Верховну Раду. Він заявив, що вважає свою місію виконаною, оскільки провів партію «Голос» до парламенту.
  • Спочатку в Раді не вистачило голосів, щоб позбавити його мандата. За постанову про складання повноважень проголосували 175 нардепів при мінімально необхідних 226 голосах. 26 червня на позачерговому з’їзді партії «Голос» делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.
  • Спочатку замість Вакарчука до Ради мала зайти Аліна Свідерська, але вона відмовилась від депутатського мандата.