Замість Вакарчука. ЦВК зареєструвала «кіборга» Шараськіна народним депутатом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Замість Вакарчука. ЦВК зареєструвала «кіборга» Шараськіна народним депутатом

Центральна виборча комісія зареєструвала українського актора, режисера і «кіборга» Донецького аеропорту Андрія Шараськіна депутатом Верховної Ради від партії «Голос».

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Шараськін займе місце у Раді замість Святослава Вакарчука. Зазначимо, що спочатку замість Вакарчука мала бути Аліна Свідерська, але вона відмовилась від депутатського мандату.

Андрій Шараськін (позивний «Богема») — доброволець, науковець, режисер та актор. З початку серпня 2014 до січня 2016 року брав участь у війні на Донбасі. У 2016 році став заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019-му — головою Координаційної ради добровольців та волонтерів форуму «Трансформація України».

  • 11 червня 2020 року Святослав Вакарчук заявив, що вирішив скласти депутатський мандат і залишити Верховну Раду. Він заявив, що вважає свою місію виконаною, оскільки провів партію «Голос» до парламенту.
  • Спочатку в Раді не вистачило голосів, щоб позбавити його мандата. За постанову про складання повноважень проголосували 175 нардепів при мінімально необхідних 226 голосах. 26 червня на позачерговому з’їзді партії «Голос» делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.