«Ситуація з КС не завадить». Шмигаль анонсував переговори з МВФ вже наступного тижня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Ситуація з КС не завадить». Шмигаль анонсував переговори з МВФ вже наступного тижня

УНІАН

Наступного тижня відбудеться наступний раунд перемовин між Україною та міжнародними організаціями щодо фінансової допомоги.

Про це журналістам заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Цьому, за його словами, має посприяти ухвалення парламентом проєкту Державного бюджету на наступний рік у першому читанні. Також премʼєр зазначив, що співпраці з міжнародними партнерами не завадить ситуація довкола рішень Конституційного суду, оскільки «Україна чітко декларує свої європейські наміри продовжувати антикорупційну реформу».

У четвер Верховна Рада ухвалила проєкт Державного бюджету на 2021 рік. Міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що доходи передбачаються на рівні 1,071 трлн, витрати — 1, 35 трлн, а дефіцит держбюджету буде на рівні 270 млрд гривень. За його словами, зростання доходів планується за рахунок більш «ефективного адміністрування податку на додану вартість».

  • Наприкінці жовтня у МВФ заявили, що публічне декларування є важливим кроком уперед у боротьбі з корупцією в Україні, тому воно має залишатися як цілісний елемент антикорупційної системи.