У Портленді спалахнули протести. Активісти спалили національний прапор, втрутилася Нацгвардія

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Портленді (штат Орегон) спалахнули акції протестів. Група демонстрантів пройшла маршем через центр міста з плакатами «Голосування завершено. Битва триває» і розбила кілька вітрин. Затримано щонайменше 10 людей.

Про це пише The New York Times.

До початку акцій в місто ввели сили Національної гвардії, яка посилила охорону порядку спільно з поліцією.

Спочатку мітинг був проти чинного президента Дональда Трампа і можливої фальсифікації виборів, але незабаром почали звучати гасла проти поліцейської жорстокості від прихильників руху Black Lives Matter. До протесту також приєдналася група анархістів.

Перед будівлею Центру юстиції активісти спалили національний прапор і рушили до міського суду. За даними місцевих ЗМІ, біля суду помічені представники ультраправої групи Proud Boys.

Одного з представників Proud Boys вже затримали.

В Аризоні також відбуваються локальні протести. В окрузі Марікопа поруч з містом Фінікс протестувальники (прихильники Трампа) заблокували вхід у Центр підрахунку голосів.

Вони зібралися біля Центру після повідомлень у соцмережах про те, що голоси, які, швидше за все, будуть віддані за Трампа, не враховуватимуться. Частина протестувальників навіть зайшла в будівлю, але врешті їх вивела поліція.