Віденський терорист намагався купити набої у Словаччині ще влітку. Австрію про це попереджали

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Віденський терорист намагався купити набої у Словаччині ще влітку. Австрію про це попереджали

Akos Stiller / Bloomberg via Getty Images

Віденський терорист, який 2 листопада вбив чотирьох людей і поранив 23, намагався купити набої у Словаччині ще влітку, і австрійську поліцію про це попередили. Про це заявила поліція Словаччини, повідомляє BBC.

20-річний громадянин Австрії та Північної Македонії Фейзула Куйтім вийшов із в’язниці у грудні 2019 року, де опинився за спробу долучитися до джихадистів у Сирії. У липні 2020 року він поїхав до Словаччини по набої для гвинтівки на базі автомата Калашникова.

Куйтім повернувся до Австрії ні з чим, бо не мав ліцензії на володіння зброєю. Словацька поліція надіслала своїм австрійським колегам попередження, проте не отримала жодної відповіді.

Унаслідок атаки четверо людей загинули, 13 із 23 постраждалих дістали кульові поранення, семеро з них у важкому стані. Більшість жертв терориста були австрійцями. Під час затримання Куйтіма поліція його застрелила.

Після атаки власті Австрії повідомили про другого підозрюваного, проте пізніше глава МВС Карл Негаммер заявив, що наразі ніяких спільників у загиблого не виявили. У країні затримали 14 осіб, пов’язаних із терористом, згодом у Швейцарії затримали ще двох — вони всі познайомилися в тюрмі.