Канцлер Австрії Курц: вулиці Відня будуть охороняти військові, у місті триває спецоперація

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Відні після збройної атаки на вулиці міста були виведені Збройні сили.

Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц на своїй сторінці у Twitter, який також назвав події в австрійській столиці терактом.

«Наша поліція діятиме рішуче проти виконавців цього жахливого терористичного нападу. Щоб поліція могла повністю зосередитися на боротьбі з тероризмом, федеральний уряд вирішив, що збройні сили негайно візьмуть на себе охорону міста, яку раніше здійснювала поліція у Відні», — наголосив він.

Також Курц запевнив, що австрійська влада не дозволить тероризму залякати себе і буде рішуче боротися з цими нападами усіма засобами.

Також на події у Відні відреагував президент Австрії Александер ван дер Беллен, який назвав напад «ймовірним терактом».

«Ми всі глибоко вражені ймовірним терористичним нападом в центрі Відня. Ми будемо разом і рішуче захищати нашу свободу і демократію усіма засобами. Я хотів би подякувати всій поліції, швидкій допомозі і збройним силам, які віддані захисту нашої демократії і свободи. Ми підтримуємо громадян, яким ще належить вистояти в невизначеній ситуації в центрі міста», — написав він у Twitter.

За даними австрійської телерадіокомпанії ORF, через атаку у Відні президент Національної ради Вольфганг Соботка скасував спеціальне засідання, яке мало відбутися 3 листопада.

Наразі поліцейські продовжують шукати нападників, які ховаються у місті.

  • У понеділок, 2 листопада, увечері в центрі Відня пролунали постріли. Першим місцем для атаки невідомі обрали площу Шведенплац — вогонь відкрили біля синагоги. Попередньо ЗМІ повідомляли про сімох загиблих і декількох серйозно поранених.
  • Міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер назвав подію терористичним актом.
  • Згодом поліція підтвердила інформацію про одного вбитого перехожого та 15 поранених. Серед постраждалих є поліцейський.
  • За даними поліції, напади у Відні сталися одразу в шести місцях у центрі австрійської столиці, нападники стріляли по перехожих і людях у кафе.

ORF.at