Влада Литви із суботи запроваджує у країні карантин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Влада Литви із суботи запроваджує у країні карантин

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Литві з 7 листопада й до кінця місяця запроваджується карантин.

Про це повідомляє Delfi.

У громадських місцях можна буде перебувати групам не більше ніж з 5 осіб (за винятком членів родин), також потрібно буде дотримуватися відстані щонайменше у 2 метри між окремими групами людей, уникати прямого фізичного контакту, дотримуватися вимог гігієни. Похорони зможуть відвідувати не більше 10 осіб. Маски у громадських місцях повинні носити всі жителі віком від 6 років.

Маски не потрібні тим, хто займається спортом на вулиці або бере участь у змаганнях. За межами населених пунктів можна перебувати без масок, якщо в радіусі 20 метрів немає інших людей, за винятком членів сімей. Також будуть обмежені поїздки в міському, приміському та міжміському транспорті — можна займати тільки сидячі місця і сидіти в метрі один від одного.

Також жителям країни буде дозволено виходити з дому тільки на роботу, у магазин, до медустанови або для отримання інших послуг. Під час карантину будуть заборонені всі комерційні та некомерційні культурні, розважальні та спортивні заходи, ярмарки та інші збори, які проводять у приміщенні й просто неба. Спортивні змагання проводитимуть без глядачів.

Від початку пандемії в Литві коронавірусом заразилися 18 092 особи, від ускладнень хвороби померли 182 людини.