Вибори мера Кремінної на Луганщині виграв ексрегіонал Володимир Струк, який співпрацював з бойовиками

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Вибори мера Кремінної на Луганщині виграв ексрегіонал Володимир Струк, який співпрацював з бойовиками

Мером Кремінної у Луганській області обрали колишнього регіонала Володимира Струка, який співпрацював з бойовиками «ЛНР». Про це свідчать офіційні результати виборів на сайті Центральної виборчої комісії.

Струк балотувався від партії «Опозиційна платформа — За життя». За нього проголосували 51,68% виборців (3 466 голосів). На другому місці — самовисуванець Юрій Прокопенко, який набрав 29,97%.

Загалом за крісла мера боролися 25 кандидатів.

Нагадаємо, перед виборами стало відомо, що Струк звозить на автобусах у Кремінну людей з сусідніх селищ для того, щоб вони перереєструвалися та проголосували, як мешканці міста. Інформацію про завезення людей для участі в «каруселі» офіційно підтверджували у пресслужбі поліції Луганської області. Струк натомість свою причетність заперечував.

Хто такий Володимир Струк?

У червні минулого року Володимир Струк намагався пройти на виборах у Верховну Раду по 114 округу у Луганській області. У 2014 році він став одним із організаторів луганського «антимайдану», виступав на мітингах у захопленій будівлі СБУ, фінансував будівництво першого блокпоста бойовиків на виїзді з міста.

Струк одним із перших озброїв колишніх афганців, які спочатку називали себе «загонами самооборони», а потім сформували загін «Бетмен». У травні 2014 року Володимир Струк підтримав «народного губернатора» Валерія Болотова та ексдепутата Ради Олега Царьова, які оголосили референдум про незалежність «ЛНР». Коли почалася війна, Струк утік до анексованого Криму, а в 2016 році зʼявився в містечку Кремінна Луганської області й почав будувати бювети.