ОАСК відхилив 20 позовів від партії Пальчевського, яка вимагала скасувати вибори у Києві

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ОАСК відхилив 20 позовів від партії Пальчевського, яка вимагала скасувати вибори у Києві

Андрей Пальчевский / Facebook

Окружний адміністративний суд відхилив усі 20 позовів від кандидатів від партії «Перемога Пальчевського» та самого Андрія Пальчевського, які вимагали скасувати вибори у Києві.

Про це пише пресслужба суду.

Судді під час розгляду вирішили відмовити у задоволенні позовів через те, що позивачі не надали жодних доказів на підтримку своїх обвинувачень.

«Під час розгляду ОАСК позовних заяв позивачами не надано до суду та матеріали справи не містять жодних доказів щодо фіксування позивачами чи їх офіційними спостерігачами зазначених ними порушень з боку відповідачів, зокрема, актів про порушення вимог Виборчого кодексу України», — йдеться у повідомленні.

Також жодних доказів не надали і щодо можливих порушень під час встановлення результатів місцевих виборів у Києві.

  • 26 жовтня партія «Опозиційна платформа — За життя» заявила про підготовку спроби розкрадання голосів, відданих за політичну силу під час місцевих виборів. Водночас журналістка Соня Кошкіна у своєму Telegram-каналі розповіла, що в заяві не уточнюється, що «тирити» збираються свої ж, причому на користь Пальчевського, оскільки його партія не долає 5-відсотковий бар’єр, щоби потрапити до Київради.
  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.