Винуватця ДТП на Столичному шосе, в якій загинула ціла сім’я, засудили до 10 років тюрми

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Винуватця ДТП на Столичному шосе, в якій загинула ціла сім’я, засудили до 10 років тюрми

Національна поліція України

Винуватця смертельної ДТП на Столичному шосе, в якій загинула ціла сім’я, Антона Желепу засудили до 10 років тюрми. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

Суд у повному обсязі підтримав позицію прокурора та засудив обвинуваченого до максимального покарання. Також його позбавили права керувати транспортним засобом строком на три роки.

Крім того, суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих про відшкодування завданої шкоди.

Згідно з результатами експертиз, під час ДТП Желепа перебував під дією алкоголю та наркотиків. Свою вину він визнав повністю.

ДТП на Столичному шосе

Інцидент стався 12 липня на Старообухівській трасі, за 5 км від Києва. Нетверезий водій на Mercedes ML їхав у бік Києва й намагався обігнати червоний Mercedes Sprinter. Не розрахувавши дистанції, він зачепив мікроавтобус, після чого виїхав на зустрічну смугу і врізався у Hyundai Tucson. У ньому їхала сім’я з 5 людей — двоє дорослих та троє дітей. Унаслідок аварії загинули батько з матір’ю, дівчинка 8 років і 10-річний хлопчик.

Водій Mercedes — Антон Желепа — залишився живим. Алкотестер показав вміст алкоголю в крові на рівні 1,32 проміле. За даними ЗМІ, у 2007 році Желепа був засуджений до 4 років з іспитовим терміном у 2 роки за напад на правоохоронця.

У 2010 році Желепа влаштував ДТП, через яку загинула людина. Його засудили до 3 років і 6 місяців увʼязнення та позбавили права кермування на 3 роки.