У ДТП на Столичному шосе загинула ціла родина. МВС готує посилення відповідальності за нетверезе кермування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У ДТП на Столичному шосе загинула ціла родина. МВС готує посилення відповідальності за нетверезе кермування

Національна поліція України

Міністерство внутрішніх справ хоче посилити відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Такий крок голова МВС Арсен Аваков озвучив на нараді у президента Володимира Зеленського після ДТП, яка сталася на Столичному шосе під Києвом. У результаті ДТП загинули чотири людини, зокрема двоє дітей.

За словами Авакова, на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». Він посилює відповідальність водіїв за смертельні ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, законопроєкт збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також «зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності».

ДТП на Столичному шосе

Інцидент стався 12 липня на Старообухівській трасі, за 5 км від Києва. Нетверезий водій на Mercedes ML їхав у бік Києва й намагався обігнати червоний Mercedes Sprinter. Не розрахувавши дистанції, він зачепив мікроавтобус, після чого виїхав на зустрічну смугу і врізався у Hyundai Tucson. В ньому їхала сім’я з 5 людей — двоє дорослих та троє дітей. Унаслідок аварії загинули батько з матір’ю, дівчинка 8 років і 10-річний хлопчик. За життя 12-річного хлопчика продовжують боротися лікарі.

Через ДТП поліція порушила кримінальне провадження, винуватця затримали. Водій Mercedes — Антон Желепа — залишився живим. Алкотестер показав вміст алкоголю в крові на рівні 1,32 проміле. За даними ЗМІ, у 2007 році Желепа був засуджений до 4 років з іспитовим терміном у 2 роки за напад на правоохоронця.

У 2010 році Желепа влаштував ДТП, через яку загинула людина. Його засудили до 3 років і 6 місяців увʼязнення та позбавили права кермування на 3 роки.