Кропивницька ТВК оголосила результати виборів. Мер Райкович переміг у першому турі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кропивницька ТВК оголосила результати виборів. Мер Райкович переміг у першому турі

Ковальчук Віктор / УНІАН

У Кропивницькому міська територіальна виборча комісія офіційно оголосила результати виборів. Переміг чинний мер міста Андрій Райкович.

Про це у своєму Facebook написала Кропивницька міська рада.

Згідно з результатами виборів, за Райковича проголосували майже 28 тисяч людей, що становить 53,53% від тих, хто взяв участь у виборах. Таким чином мер переобрався на другий термін вже у першому турі.

Райкович цього разу балотувався від партії мерів «Пропозиція». Минулого разу він переміг на виборах у другому турі з результатом у 48,66%. Тоді Райкович балотувався від партії «БПП «Солідарність».

  • 30 жовтня ЦВК оголосила перші результати виборів. Наразі вже відомі 23 міських голови, а також кандидати, які вийшли до другого туру у Краматорську — Олександр Гончаренко (48,61% голосів) та чинний мер Андрій Панков (37,75%).
  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.