Папа Римський розкритикував противників карантинних обмежень і тих, хто на цьому наживається

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Папа Римський розкритикував противників карантинних обмежень і тих, хто на цьому наживається

Franco Origlia / Getty Images

Папа Римський Франциск закликав до слухняності та солідарності, критикуючи скарги на заборони та обмеження через пандемію коронавірусу. Понтифік також засудив людей, які наживалися на нещастях інших під час кризи.

Про це розповідає Bloomberg.

«З одного боку, ми маємо збільшення числа тих, хто нещадно нажився на нещастях інших, тих, хто думає лише про себе, хто протестував або скаржився на певні обмежувальні заходи, не в змозі прийняти, що не всі мають однакові здатності та ресурси перед лицем пандемії», — сказав Франциск у ще не опублікованому інтерв’ю сербському виданню «Политика».

За словами Папи, будь-які кризи посилюють ту несправедливість, яка існує, але також можуть пробудити в людства найкращі якості.

При цьому, вважає він, країни, які намагаються врятувати передусім економіку, забувають, що «справжній розвиток має допомагати всім людям і людині як такій».

«Нам потрібні зміни. Пандемія призвела до кризи наших організаційних та розвиткових моделей. Це викрило багато несправедливості, тривожну тишу й медичні та наукові проблеми, велика кількість наших братів піддається процесам соціального відторгнення та деградації», — сказав Франциск.