Лукашенко розповів про «нищівну поразку» Зеленського на місцевих виборах й порадив сусідам розібратись у себе

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лукашенко розповів про «нищівну поразку» Зеленського на місцевих виборах й порадив сусідам розібратись у себе

president.gov.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував політичні ситуації в сусідніх країнах (в Україні, Польщі та Литві) та порадив спочатку розібратися зі своїми проблемами. Про це повідомляє Белта.

«А що в Україні відбулося, наш друг Володя Зеленський? Нищівна поразка на місцевих виборах. Тому не треба в сусіда кидати камінням, не треба в наш город лізти. Розберіться у себе. Треба завжди бути чесним, надійним для сусіда, відданим своїй країні та щирим», — заявив Лукашенко.

Він також зазначив, що Польща хотіла влаштувати в Білорусі заколот, «а отримала сама». Ідеться про масові протести через повну заборону абортів. Також він переконаний, що ця заборона стала спусковим гачком, «адже у людей накипіло». Лукашенко додав, що президент Польщі Анджей Дуда сфальсифікував результати президентських виборів.

«А там давно вже революція зріла, і я їм про це говорив: не лізьте в чужий город, розберіться у себе. Ні, полізли», — зазначив Лукашенко.

Щодо Литви і підсумків нещодавніх парламентських виборів, Лукашенко сказав: «Опозиція виграла вибори. Ось втрутилися в Білорусь — втратили владу. Наприклад, пройшла до нового парламенту партія, від якої балотувався глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус, а він не раз виступав із критичними заявами щодо Білорусі».