Верховний суд Польщі офіційно визнав законними результати виборів президента

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Верховний суд Польщі офіційно визнав законними результати виборів президента

Maciej Luczniewski / NurPhoto via Getty Images

Верховний суд у Польщі офіційно виніс постанову про законність результатів виборів президента.

Про це пише RMF24.

«Верховний суд ... констатує дійсність обрання Анджея Себастьяна Дуди президентом Республіки Польща, здійсненого 12 липня 2020 року», — йдеться в постанові.

У постанові зазначається, що суд врахував усі скарги, навіть від тих, хто не був учасником виборчого процесу. Усі вони, на думку суддів, не вплинули на результат голосування. Серед цих скарг була одна і від найбільшої опозиційної партії «Громадянська платформа».

Таким чином, процес виборів президента Польщі та визначення результатів офіційно завершений. 6 серпня Анджей Дуда складе присягу перед польським парламентом та відбудеться офіційна його інавгурація на другий термін.

  • Чинний президент Польщі Анджей Дуда переміг у другому турі президентських виборів, які відбулися 12 липня. Він обігнав свого суперника, мера Варшави Рафала Тшасковського на 2%, набравши 51,03% голосів. Різниця у голосах становила близько 400 тисяч.
  • Дуда заявляв, що обіцяє у разі свого переобрання «заборонити пропаганду ЛГБТ-ідеології» у навчальних і державних установах.