КПВВ «Станиця Луганська» залишиться закритим до середини листопада

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
КПВВ «Станиця Луганська» залишиться закритим до середини листопада

Державна прикордонна служба України

КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування на Донбасі продовжить бути закритим щонайменше до 15 листопада.

Про це пише пресслужба Кабміну.

«Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини стає критичним. Окупаційна адміністрація РФ не спроможна стабілізувати епідемічну ситуацію. Суттєво погіршує стан справ на тимчасово окупованій території України відсутність достатньої кількості кваліфікованих медичних працівників та засобів протидії захворюванню», — йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим українська сторона продовжила заборону на пропуск людей через цей КПВВ. Водночас така можливість є винятково після дозволу командувача ООС.

«Таке рішення може бути прийняте, виходячи з документально підтверджених життєво важливих обставин соціально-гуманітарного характеру», — пояснюють в уряді.

  • Заборону на роботу КПВВ «Станиця Луганська» запровадили з 15 жовтня. Причиною називають неконтрольоване поширення коронавірусу на окупованому Донбасі.
  • Ватажок «ЛНР» Леонід Пасечник 2 жовтня видав «указ», згідно з яким в’їзд на окуповану територію дозволяється після обовʼязкової двотижневої обсервації. Вільно можуть проїхати лише ті, хто не раніше ніж за три дні до прибуття отримав негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений в Росії.