«З проханнями до мене не звертався». Єрмак розповів про відносини з депутатом Тищенком та скандал із плівками

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак розповів про свої стосунки з депутатом від «Слуги народу» Миколою Тищенком і прокоментував скандал навколо записів, опублікованих колишнім депутатом СН Гео Леросом.

Про це він розповів у великому інтервʼю «Бабелю».

За словами Єрмака, Тищенко, вже будучи в політиці, ні разу не звертався до нього з проханнями. «Коля в житті і на екрані — дві різні людини. Я дружу з Колею, який у житті. Він балотувався як мажоритарник у найскладнішому окрузі Києва і переміг Олександра Третьякова, справедливо, я вважаю, потрапивши в парламент. Після цього я сказав йому: дивись, я дуже хочу, щоб у тебе вийшло, буду пишатися тобою, але давай відразу домовимося — жодних прохань. Він навіть до мене не звертався», — розповів Єрмак.

Записи Лероса, які можуть свідчити про заступництво з боку ОП, він укотре назвав фейковими. Єрмак запевняє, що Лерос діє проти нього і його кума Тищенка на замовлення. Він каже, що знає імʼя замовника, але не назве його до кінця слідства.

Єрмак наполягає, що рішення про те, що Тищенко очолить передвиборний штаб «Слуги народу» на місцевих виборах у Києві, ухвалювали без нього.

Говорячи про конфлікт Тищенка з київськими мажоритарниками і підхід останнього до питань із фразою «Я від Єрмака», голова ОП запевняє, що чітко давав зрозуміти всім сторонам, що неприпустимо прикриватися його імʼям.

«Конфлікт у Києві, на жаль, був закладений ще на старті. Було кілька груп впливу, які цей конфлікт привнесли. Я точно можу сказати, що говорив про це Миколі і мажоритарникам: ніхто не має права представлятися де-небудь від мого імені. Якщо хтось таке собі дозволяє, це, мʼяко кажучи, неправильно», — заявив Єрмак.