SpaceX виклала у App Store бета-версію додатку Starlink. Супутниковий інтернет обійдеться у $99 на місяць

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Ілона Маска SpaceX додала додаток супутникового швидкісного інтернету Starlink в каталог магазину Apple App Store і незабаром він зʼявиться у Google Play. Поки йдеться про бета-версію, яку можуть випробувати користувачі у США.

Про це повідомляє CNBC і низка користувачів Reddit і Twitter, які повідомили, що отримали офіційні запрошення від SpaceX на підписку.

Додаток призначений для простого і зручного налаштування та підключення до мережі Starlink, тестування швидкості і усунення проблем з підключенням.

Згідно з листом, під час бета-тестування інтернет від Starlink буде працювати зі швидкістю від 50 Мбіт/сек до 150 Мбіт/сек. Затримка повинна скласти від 20 до 40 мс. У компанії попередили, що інтернет може працювати з перебоями. Підписка на місяць коштує $99. Вартість пакета підключення — $499 (користувач отримає маршрутизатор і антену прийому).

По мірі збільшення кількості супутників на орбіті, робота інтернету буде помітно поліпшуватися. Вже влітку 2021 року SpaceX очікує затримку на рівні 16 мс.

У самій компанії журналістам повідомили, що листи отримали люди, які підписалися на програму Starlink Better Than Nothing Beta (раніше заповнили форму на сайті). Заявки почали приймати ще з червня. SpaceX таким чином перевірила інтерес до послуги. Листи отримали приблизно 700 тисяч осіб.

До кінця 2020 року Starlink запустять в США і Канаді, а в 2021 році покриття почнуть розширювати.