«Трохи дров у вогонь». Глава ОАСК Вовк прокоментував рішення суду щодо Ситника

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Трохи дров у вогонь». Глава ОАСК Вовк прокоментував рішення суду щодо Ситника

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, якого НАБУ підозрює в корупції та захопленні влади, вважає, що рішення ОАСК щодо неконституційності призначення директором бюро Артема Ситника є законним.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Трохи дров у вогонь з приводу вчорашнього рішення ОАСК у вигляді окремої ухвали стосовно невиконання рішення КСУ щодо Ситника. ОАСК ухвалює рішення відповідно до закону. Опоненти держави Україна завжди підміняють закон політичною доцільністю. Саме з цієї причини вони завжди програють і будуть програвати», — написав він.

Що за рішення?

26 жовтня Окружний адміністративний суд Києва постановив, що Ситник незаконно перебуває на посаді — 28 серпня Конституційний суд визнав протиправним його призначення у 2015 році. Водночас він доручив Мінʼюсту вилучити з Єдиного державного реєстру інформацію про Ситника на підставі рішення КС. Проте в Міністерстві юстиції зазначили, що не мають права вносити правки в реєстр.

Також суд доручив ДБР відкрити провадження щодо Ситника за статтями про захоплення влади, невиконання судового рішення і про самовільне присвоєння владних повноважень. Суд зобов’язав Кабмін і РНБО проконтролювати виконання рішення Конституційного суду. На це суд дав 1 місяць.

  • 16 вересня Конституційний суд визнав неконституційними деякі положення закону про НАБУ. Ідеться про права президента створювати НАБУ, призначати і звільняти його директора.
  • НАБУ розслідує корупційні злочини чиновників вищої ланки і народних депутатів. Створення Національного антикорупційного бюро було однією з ключових вимог Європейського Союзу для надання безвізу та подальшого вступу України до ЄС.