Фейкова дільниця на Сумщині: очільниці комісії оголосили про підозру. Їй загрожує від 3 до 7 років в’язниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Очільниці фейкової виборчої комісії у селі Соснівка в Сумській області повідомили про підозру за статтями про перешкоджання волевиявленню людей та самовільне присвоєння владних повноважень.

Про це пише пресслужба прокуратури Сумської області.

Як з’ясувало слідство, постановою Кабміну село Соснівка було приєднано до Попівської сільської ради, але деякі жителі села не погоджувалися з цим. Тому вони створили власну виборчу дільницю.

«Місцеві жителі вирішили провести альтернативні вибори — створили комісію, розіслали жителям запрошення, надрукували та завірили печаткою два види бюлетенів, у яких пропонували громадянам обрати голову сільської ради Соснівки та депутата Соснівської сільської ради. При цьому в бюлетенях було заначено лише по одній кандидатурі», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що поки фейкова дільниця не була викрита, на ній встигли «проголосувати» 379 людей. Наразі підозру вручили лише голові фейкової виборчої комісії. Їй загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

«Діям інших осіб, які причетні до створення та роботи дільниці, буде також надано правову оцінку», — пояснили у відомстві.

  • 25 жовтня під час місцевих виборів в одному з районів Сумської області спостерігачі та правоохоронці виявили незаконну виборчу дільницю. Дільницю виявили у селі Соснівка Конотопського району. Село входить до Попівської обʼєднаної територіальної громади. Незаконна дільниця організувала голосування до сільської ради громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ.