Убивство вчителя в передмісті Парижу: муфтій Чечні назвав Макрона «головним терористом» у світі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Убивство вчителя в передмісті Парижу: муфтій Чечні назвав Макрона «головним терористом» у світі

Aurelien Morissard / IP3 / Getty Images

Муфтій Чечні і радник глави республіки Салах-Хаджі Межиєв назвав президента Франції Емманюеля Макрона «терористом номер один» і «ворогом усіх мусульман». Так він відреагував на доручення Макрона повісити карикатури на пророка Мухаммеда на всі урядові будівлі після вбивства вчителя.

Про це йдеться в Instagram Духовного управління мусульман Чечні.

«Макрон, ти є терористом №1 в світі. Ти, ображаючи нашого пророка, ображаєш всіх пророків і все релігії. Макрон, ти найпринизливіша істота, ворог Всевишнього Аллаха, ворог людства, ворог усіх мусульман, який не має ніяких моральних підвалин і цінностей. Макрон, в тебе і тобі подібних проявляється вся сутність справжнього тероризму і екстремізму, вирощеного на західних псевдоцінностях мультилібералізму і вседозволеності», — заявив Межиєв.

Муфтій зазначив, що Макрон мав би засудити «провокаційні дії» загиблого вчителя, який «намагався спаплюжити честь найбільшого з людей».

«Ба більше, він дав доручення повісити карикатури на найбільшого з людей пророка Мухаммада на всі урядові будівлі на території країни. Це не просто безвідповідальне діяння, що виходить за всі моральні та етичні рамки, а чітко спланована атака на іслам і всю мусульманську спільноту, що здатна обернутися новими людськими жертвами», — додав радник Кадирова.

  • 17 жовтня в місті Конфлан-Сент-Онорін, за 10 км від Парижу, 18-річний хлопець обезголовив вчителя місцевого коледжу Самюеля Петі за образу пророка Мухаммеда. Як пишуть ЗМІ, учитель читав лекції з громадянського виховання і показав учням карикатури на пророка, які викликають негативну реакцію серед мусульман. Лекція стосувалася релігійного екстремізму.
  • Після вбивства хлопець опублікував у Twitter відрізану голову жертви і звернувся до президента країни. «Я стратив одного з твоїх псів, який посмів принизити Мухаммеда», — написав він. Соцмережа заблокувала його акаунт.
  • Поліція намагалася затримати хлопця, але він став погрожувати ножем. Його застрелили. Перед смертю він нібито крикнув: «Аллаху Акбар». Згодом зʼясувалося, що вбивця — уродженець Москви.