«Нафтогаз» підвищив ціну на газ на чверть і попередив про зростання вартості палива у листопаді-грудні

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Нафтогаз» підвищив ціну на газ на чверть і попередив про зростання вартості палива у листопаді-грудні

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» переглянула ціну газу для українських виробників тепла на жовтень та прогнозує подальше здорожчання палива.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«У жовтні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 5 374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами)», — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що із початком опалювального сезону зростає попит на газ, що призвело до зростання цін на європейських хабах, які, за розпорядженням уряду, використовуються для розрахунку ціни газу для виробників тепла.

«Буквально за місяць ціна газу в Європі зросла на 26%, а отже — довелось переглянути ціну газу для українських виробників тепла на жовтень. Прогнози вказують, що у листопаді-грудні варто очікувати подальшого подорожчання газу», — додали у «Нафтогазі», зауваживши, що значні запаси у підземних сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання.