У Словенії продовжили заборону на пересування між регіонами і посилили умови виїзду за межі свого муніципалітету

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Словенії продовжили заборону на пересування між регіонами і посилили умови виїзду за межі свого муніципалітету

Barcroft Media / Contributor

У Словенії через велику кількість випадків інфікування коронавірусом продовжили заборону громадянам виїжджати за межі своїх муніципалітетів.

Про це повідомили у пресслужбі уряду.

Обмеження набудуть чинності 27 жовтня і діятимуть щонайменше тиждень.

Виїжджати за межі міст можна, як і раніше, у низці винятків, зокрема, на роботу, для ведення господарської, сільськогосподарської та лісової діяльності, для захисту і допомоги особам, які потребують підтримки, догляду або для догляду за членами сім’ї, а також у разі необхідності доступу до аптек, медичних і санітарних послуг і санаторно-курортного лікування тощо.

Водночас з’явилося нове правило — для перетину кордонів між муніципалітетами особа повинна мати відповідні докази на підтвердження винятку, а також розбірливо написану заяву з підписом та інформацією про особу, з причиною необхідності поїздки тощо.

Також у Словенії триває комендантська година з 21:00 до 6:00, заборонені масові заходи (понад шість осіб). Для порушників передбачено штраф від €400 до €4 тисяч.

  • У Словенії станом на 26 жовтня на коронавірус вже хворіють понад 24 тисячі осіб (кількість населення країни становить два мільйони осіб), за минулу добу були зареєстровані 1 130 нових випадків інфікування, частка позитивних тестів перевищила 30%.
  • До цього в країні протягом пʼяти днів поспіль щодня фіксувалося понад 1 500 нових випадків COVID-19.
  • У світі зареєстровано понад 40 мільйонів випадків коронавірусу, який забрав життя щонайменше одного мільйона людей.