У Словенії через коронавірус запровадили комендантську годину й обмежили пересування між регіонами

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Словенії через коронавірус запровадили комендантську годину й обмежили пересування між регіонами

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Словенії для запобігання поширенню коронавірусу тимчасово обмежили пересування між регіонами й запровадили комендантську годину.

Про це повідомили у пресслужбі уряду країни.

«Указ обмежує пересування людей з 21:00 до 06:00 з метою запобігання поширенню інфекційного захворювання COVID-19, за винятком випадків усунення безпосередньої небезпеки для здоровʼя, життя та майна, поїздок на роботу і виконання невідкладних робочих завдань, чергування екстрених служб», — йдеться в повідомленні.

Також з опівночі вівторка, 20 жовтня, заборонено пересування між усіма регіонами країни. Винятками можуть бути лише поїздки на роботу і виконання робочих завдань; ведення господарської, сільськогосподарської та лісової діяльності; усунення безпосередньої небезпеки для здоровʼя, життя та майна; захист і допомога особам, які потребують підтримки, догляду або догляду за членами сімʼї; доступ до аптек, медичних і санітарних послуг і санаторно-курортного лікування; доступ до іноземних дипломатичних і консульських представництв; доступ до аварійних служб; доступ до виконання завдань, повʼязаних із функціонуванням судових, адміністративних та правоохоронних органів; доступ до послуг для людей з особливими потребами; виконання ремонтних або сезонних робіт на приватному обʼєкті або на землі для членів однієї сімʼї.

Окрім цього, у громадських місцях заборонили збиратися більше ніж по 6 осіб, тимчасово заборонені всі заходи, весілля та релігійні церемонії.