Байден випадково назвав Трампа Джорджем. Можливо, він мав на увазі Буша або навіть Вашингтона, але ймовірніше це наслідки заїкання

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Байден випадково назвав Трампа Джорджем. Можливо, він мав на увазі Буша або навіть Вашингтона, але ймовірніше це наслідки заїкання

Joe Biden / Twitter

Демократичний кандидат Джо Байден назвав Дональда Трампа Джорджем, коли хотів сказати, що чотири роки його президентства зроблять Америку «іншим світом». Про це повідомляє Business Insider.

Байден виступав разом зі своєю дружиною в онлайні та говорив про те, що прийдешні вибори — найважливіші за останній час, і в бюлетень фактично включений майбутній характер країни.

«Якою країною ми станемо? Ще чотири роки Джорджа… Джорджа, гм, його, ми опинимося в ситуації, коли, якщо Трампа оберуть, ми опинимося в іншому світі», — сказав він.

Демократ, можливо, сплутав чинного президента Дональда Трампа з експрезидентом Джорджем Бушем. При цьому не зрозуміло — зі старшим, який був при владі у 1989—1993 роках, чи з молодшим, який керував з 2001 по 2009.

Байден хотів балотуватися в президенти в 1988 році, коли на вибори від республіканців пішов Буш-старший. Коли в Білому домі панував Буш-молодший, Байден був сенатором від штату Делавер.

Джорджем також звали першого президента США — Вашингтона, який керував країною з 1789 по 1797 рік, але навряд чи Байден мав на увазі саме його.

Дональд Трамп відреагував на це у Twitter, глузуючи з Байдена, який не зміг пригадати його ім’я.

«Джо Байден вчора назвав мене Джорджем. Не зміг пригадати моє ім’я. Йому допоміг ведучий», — написав президент, а також додав, що «картель фейкових новин понаднормово працює, щоб це приховати».

Довгий час кампанія Трампа намагалася виставити Байдена як людину з ментальними розладами, не здатну керувати країною. Президент глузує з кожної обмовки свого суперника, який в дитинстві страждав від заїкання і важко працював, щоб розвинути більш стабільну вимову.

«Я — машина обмовок, але Боже мій, яка це чудова річ у порівнянні з хлопцем, який не може сказати правду», — коментував свою промову Байден.

Демократичний кандидат неодноразово зазначав, що Трамп також часто помиляється — зокрема щодо теракту 9/11, який він випадково назвав 7/11.

Раніше Байден зазначав, що заїкання — не провина людини, а річ, яку вона не може контролювати, і ніхто не в праві глузувати з цієї проблеми.