МВС: Чотири дільниці досі не відкрилися, правоохоронці отримали майже 400 заяв про порушення на виборах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МВС: Чотири дільниці досі не відкрилися, правоохоронці отримали майже 400 заяв про порушення на виборах

Гонтар Володимир / УНІАН

В Україні станом на 10:00 не відкрилися чотири виборчі дільниці для голосування на місцевих виборах. Усього правоохоронці вже отримали майже 400 повідомлень про порушення під час волевиявлення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Станом на 10 ранку залишаються не відкритими 4 виборчі дільниці — Донецька, Івано-Франківська, Житомирська та Полтавська області. Несвоєчасно розпочали роботу 65 виборчих комісій. У день виборів вже зареєстровано 383 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства. Складено 2 адміністративні протоколи та відкрито 6 кримінальних проваджень», — сказав заступник голови МВС Сергій Яровий.

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що правоохоронці з ночі неділі затримують автобуси, які їздять по регіонах та возять людей для проведення виборчих «каруселей». Такі випадки зафіксували в Дніпропетровській області та Києві.

«Наразі затримали два автобуси з Луганської області, які заїхали до столиці. Люди приїздили голосувати. Таку ж ситуацію виявили в Одеській області. Там організатором був громадян РФ, він вже затриманий. Всі громадяни, які знаходились в автобусах, дають покази», — сказав очільник поліції.

Клименко зазначив, що вчора ввечері в Києві поліція перевіряла заяви по Святошинському району, де 300 осіб намагалися отримати лікарняні листки про неможливість прийти на виборчу дільницю, щоб потім комісія прийшла додому. Виявилось, що особи намагалися маніпулювати.

  • В Україні 25 жовтня тривають місцеві вибори.
  • У день тиші напередодні виборів, коли заборонена агітація, 24 жовтня, поліцейські склали понад пів сотні протоколів про адміністративні правопорушення.