У Борисполі поліція виявила «сітку» з підкупу виборців. За один голос пропонували 500 гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Борисполі поліція виявила «сітку» з підкупу виборців. За один голос пропонували 500 гривень

Національна поліція

У Борисполі (Київська область) правоохоронці викрили мережу з підкупу виборців.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

27-річний чоловік разом з іншими особами отримував особисті дані місцевих жителів, які за винагороду в день виборів пообіцяли проголосувати за певного кандидата. Один голос «коштував» 500 грн.

Правоохоронці обшукали житло та автомобіль підозрюваного, вилучивши гроші, нотатки, блокноти з прізвищами виборців, листівки політичної партії, інструкції для голосування та інші речові докази.

Поліція порушила провадження за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади.

  • 22 жовтня поліція виявила у Києві «сітку» із підкупу виборців, яку організував кандидат у депутати Київської міської ради.
  • В Одеській області правоохоронці затримали голову однієї з виборчих комісій за підозрою у створенні «сітки» для підкупу виборців. Голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником отримали $43,5 тисячі за списки осіб, які на їхню вимогу на виборах будуть голосувати за конкретних кандидатів від однієї з політичних партій.