У Києві викрили «сітку» з підкупу виборців. За голос обіцяли тисячу гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліція виявила у Києві «сітку» із підкупу виборців, яку організував кандидат у депутати Київської міської ради.

Про це пише пресслужба Нацполіції.

«Поліцейські встановили, що до організації «сітки» підкупу виборців причетні кандидат в депутати від однієї з політичних сил та його помічник. За голос вони пропонували 1 000 гривень: 500 гривень — до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за конкретного кандидата», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 22 жовтня їх викрили під час отримання коштів для подальшого підкупу. Також правоохоронці провели обшуки у штабі партії та вилучили списки осіб, які планували продати свій голос.

За даними видання ZIK із посиланням на джерела в правоохоронних органах, йдеться про партію «Єдність» колишнього мера Києва Олександра Омельченка. На відео від поліції також видно пакети з партійною символікою. Назви на них розмиті, але кольорова гама збігається із кольорами «Єдності».

  • В Одеській області правоохоронці затримали голову однієї з виборчих комісій за підозрою у створенні «сітки» для підкупу виборців. Голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником отримали $43,5 тисячі за списки осіб, які на їхню вимогу на виборах будуть голосувати за конкретних кандидатів від однієї з політичних партій.
  • У Харківській області кандидат на посаду мера Дергача Костянтин Жидков організував проведення безкоштовних ІФА-тестів на коронавірус. При цьому була присутня партійна символіка «Слуги народу».