Джерело «Бабеля»: Депутат ОПзЖ Чорний контролює рейдерську організацію, яку викрила СБУ

Автори:
Ангеліна Шеремет, Марія Жартовська
Дата:

22 жовтня у Київській області у місті Фастів СБУ затримала учасників однієї з громадських організацій, яку фінансували народні депутати для участі в рейдерських захопленнях, мітингах і протестних акціях. Цю організацію контролює депутат фракції «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Чорний спільно з керівником фастівської Федерації джиу-джитсу Андрієм Ісаєвим.

Про це «Бабелю» повідомило джерело у правоохоронних органах.

«Йдеться про спортивний клуб ГО «Спортивна нація Фастова». Під кураторством Максима Петренка клуб виступав своєрідною вербувальною базою для залучення нових членів ГО «Патріоти – За життя», яких контролює, фінансує та координує народний депутат від фракції ОПЗЖ Ілля Кива», — зазначило джерело.

Більшість членів цієї групи використовували як додаткову «охорону» офісних приміщень партії ОПЗЖ у Києві на вулиці Велика Васильківська або для організації «рейдерських захоплень».

Серед затриманих — молоді хлопці 1989—1999 року народження. Джерело повідомило, що їх затримували у Києві напередодні Дня Незалежності за незаконне зберігання зброї, а також в Одесі та області після конференції ОПЗЖ.

Нагадаємо, СБУ повідомляла, що учасники об’єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. Зокрема, оперативники задокументували, як учасники організації збували дві партії амфетаміну.