Польща посилює карантин — школярів переводять на дистанційне навчання, закривають ресторани та запускають програму підтримки літніх людей

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Польща посилює карантин — школярів переводять на дистанційне навчання, закривають ресторани та запускають програму підтримки літніх людей

NurPhoto / Contributor / Getty Images

У Польщі на всій території країни від суботи, 24 жовтня, почнуть діяти обмеження «червоної» зони через зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це повідомили у пресслужбі уряду.

У зв’язку з посиленням карантину, учні 4-8 класів переходять на дистанційне навчання; в шкільні дні з 8:00 до 16:00 діти до 16 років повинні пересуватися лише у супроводі одного з батьків або опікуна.

Також призупиняється робота санаторіїв із можливістю завершення вже розпочатого перебування та стаціонарна діяльність їдалень і ресторанів із допуском до доставки або самовивозення.

Під час зустрічей у громадських місцях збиратися разом можуть не більше 5 осіб.

Окрім цього, людям старше за 70 років закликали залишатися вдома, щоб уникнути зараження, «за винятком ситуацій, повʼязаних із виконанням професійної діяльності, задоволенням необхідних потреб, повʼязаних із поточними справами повсякденного життя або участі в священній месі або релігійних обрядах». Водночас в уряді нагадали, що для релігійних церемоній обмеження становить 1 людина на 7 кв. м.

До того ж уряд Польщі запускає програму підтримки Корпусу солідарності людей похилого віку, завдяки якій допомога літнім людям під час пандемії COVID-19 та карантину будуть виконуватися більш ефективно, а літні люди отримають необхідну допомогу в скрутний час. Програма координується Міністерством сімʼї та соціальної політики.