Омбудсман Денісова: жодна виборча дільниця не забезпечена приладами для температурного скринінгу та дезінфекторами

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Омбудсман Денісова: жодна виборча дільниця не забезпечена приладами для температурного скринінгу та дезінфекторами

Немеш Янош / УНІАН

Станом на ранок п’ятниці, 23 жовтня, жодна виборча дільниця в Україні не забезпечена приладами для проведення температурного скринінгу і дезінфекторами.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час брифінгу 23 жовтня.

«На сьогодні жодна дільниця не забезпечена скринінгом і дезінфікувальними розчинами, щоб людина могла ними скористатися, обробити собі руки», — повідомила вона.

За словами Денісової, на виборчих дільницях запевняють, що у пʼятницю вони будуть забезпечені приладами для проведення температурного скринінгу та дезінфекторами.

«Ми перевірятимемо 25 жовтня, як реалізуються карантинні заходи, щоб людина потрапляла на ділянку лише в масці, щоб, безумовно, був скринінг температурний», — запевнила омбудсман.

Також Денісова висловила побоювання, що після виборів «в рази збільшуватиметься кількість хворих на коронавірус», якщо виборчі дільниці не будуть забезпечені необхідними засобами.

Окрім моніторингу дотримання карантинних заходів на виборчих дільницях, представники Офісу омбудсмана будуть спостерігати за проведенням всеукраїнського опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським, яке має відбуватися за межами дільниць.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. Із 15 жовтня почалася розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.