Обама вперше виступив на мітингу на підтримку Байдена, заочно обмінявшись «любʼязностями» з Трампом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Обама вперше виступив на мітингу на підтримку Байдена, заочно обмінявшись «любʼязностями» з Трампом

Obama White House / Flickr

Експрезидент США Барак Обама вперше з початку виборчої кампанії виступив на мітингу на підтримку кандидата від Демократичної партії Джо Байдена, який обіймав посаду віцепрезидента під час його перебування главою Білого дому.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Дональд Трамп не зможе відразу захистити нас всіх. Він не може ухвалити навіть найпростіших заходів, щоб захистити себе», — сказав Обама, виступаючи на зустрічі з виборцями в Філадельфії.

Обама вважає, що нинішній американський лідер «не здатний сприймати свою роботу всерйоз» і хоче приписати собі заслуги за досягнення в економіці, «які він успадкував», проте не бере на себе провину «за пандемію, яку проігнорував». Також він порівняв Трампа з «божевільним дядьком» і додав, що чинний президент заохочує расизм.

Експрезидент закликав американців підтримати Байдена. «Прошу вас згадати про те, якою може бути ця країна. Прошу вас повірити в здатність Джо і Камали вивести країну з цього похмурого періоду і допомогти нам зробити її кращою», — заявив він.

Як пише «Русская служба BBC», Трамп, в свою чергу, нагадав американцям, що Обама в 2016 році агітував за «шахраювату» Гілларі Клінтон. Крім того, він нагадав про інформацію зі ЗМІ — нібито Обама в 2016 році тиснув на Байдена, аби той не брав участі в перегонах, оскільки був упевнений у більш високих шансах Гілларі Клінтон.

  • У серпні Обама порушив американську політичну традицію і різко висловився на адресу Дональда Трампа, заявивши, що для нього президентство — це «чергове реаліті-шоу».
  • У вересні Барак Обама заявив, що його мемуари зʼявляться в продажу вже в цьому році, але після президентських виборів.