На Донбасі українські військові тричі відкривали вогонь у відповідь на дії бойовиків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Донбасі українські військові тричі відкривали вогонь у відповідь на дії бойовиків

Sasha Maksymenko / Flickr

За минулу добу бойовики на Донбасі п’ять разів обстріляли українських військових, в одному з випадків бійці Операції обʼєднаних сил відкрили вогонь у відповідь.

Про це повідомляє штаб ООС.

Ідеться про обстріл зі стрілецької зброї поблизу села Артема на Луганщині надвечір 21 жовтня. «Аби придушити вогневу активність ворога, зберегти власне життя і здоровʼя, наші воїни відкрили вогонь у відповідь, що змусило противника припинити обстріл», — повідомили у штабі.

Від початку доби 22 жовтня бойовики в районі Новолуганського застосували автоматичний станковий гранатомет, а поблизу села Артема — стрілецьку зброю. На ці обстріли українські військові теж відкрили вогонь у відповідь.

Штаб ООС зазначив, що серед українських військових втрат і поранень немає, а втрати противника уточнюються. Крім того, неподалік від Мар’їнки й Авдіївки українські військові виявили і знищили ворожий безпілотник, який пролетів лінію розмежування.

  • У вересні журналіст Юрій Бутусов оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі фотокопію телеграми про введення наказу, за яким військових повинні штрафувати і позбавляти премій, якщо вони відкривають вогонь у відповідь «без наказу командира, крім випадків військової необхідності».
  • У Міністерстві оборони заявили, що робота над «наказом № 330», який нібито запроваджує штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі, ще не завершена. Пізніше Міноборони видалило цей наказ.