Міноборони обіцяє премії українським військовим на Донбасі під час перемир’я. Жодних штрафів для них не буде

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міністерстві оборони видали наказ про виплату додаткових премій українським військовим, які перебувають на фронті під час перемир’я з 27 липня.

Про це пише пресслужба Міноборони.

«Зазначену винагороду запроваджено вперше за час особливого періоду. Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовослужбовцям ЗСУ та ДССТУ за безпосередню участь у воєнних конфліктах, у заходах із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації чи в АТО, інших заходах в умовах особливого періоду», — заявив міністр оборони Андрій Таран.

Він розповів, що загалом військовим за липень-серпень буде виплачено близько 250 мільйонів гривень премій. Водночас у відомстві запевняють, що жодних штрафів для військових не буде.

«У Міністерстві оборони окремо зауважили, що даний наказ визначає розмір додаткової винагороди військовослужбовцям та порядок її виплати, але жодним чином не встановлює правила та не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення. Будь-які тлумачення умов цих виплат як нібито «запровадження якихось штрафів» є абсолютно маніпулятивними і політизованими», — повідомляють у Міноборони.

  • Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі фотокопію телеграми про введення наказу, за яким військових повинні штрафувати і позбавляти премій, якщо вони відкривають вогонь у відповідь «без наказу командира, крім випадків військової необхідності».
  • У Міністерстві оборони заявили, що робота над «наказом № 330», який нібито запроваджує штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі, ще не завершена.