Справа Шеремета: біля суду сталися сутички із застосуванням газу, поліція відкрила провадження проти активістів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві після того, як Шевченківський райсуд продовжив запобіжний захід підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, активісти заблокували виїзд службового транспорту, що спровокувало сутички з правоохоронцями.

Про це повідомили у пресслужбі поліції столиці.

«Відділом дізнання Шевченківського управління столичної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 343 «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця» Кримінального кодексу України», — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, активісти не відреагували на прохання припинити протиправні дії, натомість стали палити та кидати фаєри, петарди, каміння та палиці у їхній бік.

«Аби забезпечити проїзд службового транспорту, правоохоронці відтіснили блокувальників та зробили коридор для проїзду спецавтомобіля», — додали у поліції.

За словами активіста і ветерана АТО Олександра Карпюка, щонайменше одну людину поліцейські збили з ніг і затоптали.

Увага, на відео присутня нецензурна лексика!

Окрім цього, правоохоронці застосували проти активістів сльозогінний газ та кийки. Постраждалих забрали швидкі.

Після того, як спецтранспорт прорвався з території суду, представники «Нацкорпусу» приїхали до Пущі-Водиці — до будинку, де мешкає генпрокурорка Ірина Венедіктова. Справу Шеремета вони називають сфальсифікованою і вимагають звільнити Андрія Антоненка.