Справа Шеремета: суд відмовився викликати на допит Зеленського, Авакова і Рябошапку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Справа Шеремета: суд відмовився викликати на допит Зеленського, Авакова і Рябошапку

Facebook / МВС України

Шевченківський райсуд Києва відмовився викликати на допит низку високопосадовців за клопотанням захисту підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Суд відхилив клопотання сторони захисту щодо виклику на допит президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, його заступника Антона Геращенка, колишніх генпрокурорів Юрій Луценка та Руслана Рябошапки, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля.

«Як пояснила сторона захисту необхідність цього допиту: щодо обставини, які їм стали відомі щодо цього провадження. Разом із тим вбачається, що ці особи не були безпосередньо свідками обставин, що підлягають доведенню в цьому кримінальному провадженні, та не є свідками в розумінні статті 65 КПКУ. Що стосується інших осіб — працівників поліції, які є слідчими, або понятих, які брали участь у тих чи інших діях, з цим обсягом ми будемо визначатися після дослідження письмових матеріалів», — заявила суддя Оксана Голуб.

Сторона захисту ще у липні заявляла про намір викликати на допит до суду Зеленського, Авакова, Рябошапку і Луценка.