Справа Шеремета: суд замінив одного з основних присяжних

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Шевченківський райсуд Києва у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета усунув одного з трьох основних присяжних — Юрія Михайленка і замінив його іншим. Про це повідомляє «Українська правда».

Причина в тому, що Михайленко є чоловіком Ганни Чупіної, яку система автоматично теж обирала для розгляду справи. Оскільки закон забороняє працювати разом родичам, Чупіна взяла самовідвід. Михайленко ж, у свою чергу, самовідвід не взяв, через це захист ще на початку хотів усунути присяжного, однак суд відмовив.

Після цього захист вдруге хотів усунути Михайленка, пославшись на те, що закон зобовʼязує присяжного правдиво відповідати на запитання сторін, а чоловік, ймовірно, збрехав, коли казав, що не живе разом із Чупіною. Тоді суд теж відмовився відвести Михайленка. Після цього прокурор звернувся до поліції і попросив перевірити, чи дійсно Михайленко і Чупіна живуть разом. Після того, як інформація підтвердилася, суд це прохання задовольнив.

У справі ще є двоє запасних присяжних і на одного з них суд замінив Михайленка – на підприємця Юрія Федоренка.

Нагадаємо, наприкінці вересня автоматизована система визначила основних та запасних присяжних, які працюватимуть у складі суду у справі Шеремета. Основними обрали Григорія Фірсова, Наталію Глобу і Юрія Михайленка, а запасними визначили Юрія Федоренка і Людмилу Яковенко.