Російському пропагандисту Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну — після розголосу у ЗМІ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Телеведучому каналу «Росія 1» і гендиректору релігійного телеканалу РПЦ «Спас» Борису Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну на три роки. Після розголосу в ЗМІ прикордонники провели додаткову перевірку.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі «Українській правді».

«Цьому громадянину Росії заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки», — наголосив Демченко. Він пояснив, що на момент перетину Корчевніковим держкордону України доручень правоохоронних органів про заборону тому в’їзду в Україну чи інформації про відвідування ним окупованого півострова не надходило.

Але після інформації у ЗМІ прикордонники провели додаткову необхідну перевірку порушення законодавства і за її результатами схвалили заборону.

  • Корчевніков приїхав до Києва напередодні та опублікував в Instagram світлини з української столиці. Активіст Сергій Стерненко повідомив, що Корчевніков літає Україною на вертольоті одного з лідерів «Опозиційної платформи — За життя», кума Путіна Віктора Медведчука. В Україні російський пропагандист начебто веде зйомки за участі дружини Медведчука, телеведучої Оксани Марченко.
  • Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна. Раніше він вів передачу на російському ТБ і називав Крим «російським», а війну на Донбасі — «громадянською, яку почала влада Києва».
  • Це не перший візит Корчевнікова в Україну — у жовтні торік він кілька днів перебував у Києві. В Instagram він писав, що отримав нагороду на фестивалі православного кіно «Покров», який проходив у столиці за участі представників Української православної церкви Московського патріархату.
  • Пізніше СБУ повідомляла, що Корчевніков може вʼїжджати до України з 6 вересня 2019 року. Заборона на вʼїзд за відвідини анексованого Криму діяла з 5 вересня 2014 року до 5 вересня 2019-го.