Російський пропагандист Корчевніков знову приїхав до України. Стерненко повідомляє, що той літає на вертольоті Медведчука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російський ведучий каналу «Росія 1» і гендиректор телеканалу «Спас», що належить Російській православній церкві, Борис Корчевніков знову прибув до Києва. Світлини з української столиці він публікує в Instagram.

Він не вказує мету свого візиту та не відповідає у коментарях на відповідні запитання, лише публікує фото з геоміткою Києва.

Зазначимо, що у пропагандиста також було фото з вертольота, але згодом він його видалив.

За даними активіста Сергія Стерненка, Корчевніков літає Україною на вертольоті голови політради партії «Опозиційна платформа — За життя», народного депутата України та кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука. В Україні російський пропагандист начебто веде зйомки за участі дружини Медведчука Оксани Марченко.

Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна. Раніше він вів передачу на російському ТБ і називав Крим «російським», а війну на Донбасі — «громадянською, яку почала влада Києва».

  • У жовтні 2019 року Корчевніков кілька днів перебував у Києві. В Instagram він написав, що отримав нагороду на фестивалі православного кіно «+Покров», який проходив у столиці за участю представників Української православної церкви Московського патріархату.
  • Пізніше СБУ повідомила, що Корчевніков може вʼїжджати до України з 6 вересня 2019 року. Заборона на вʼїзд за відвідини анексованого Криму діяла з 5 вересня 2014 року до 5 вересня 2019-го.