У російському сегменті МКС зламався туалет

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У російському сегменті Міжнародної космічної станції вийшов з ладу туалет. Тепер на МКС в робочому стані тільки один туалет — в американському сегменті станції.

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на Центр управління польотами, про поломку повідомив космонавт, який перебуває на станції.

У центрі несправність асенізаційно-санітарного пристрою назвали «дуже поганою ситуацією». Наземні фахівці припускають, що у пристрої могла утворитися бульбашка. Екіпаж станції намагається усунути несправність.

  • У вересні 2019 року в російському сегменті МКС стався витік повітря. У серпні-вересні 2020 року екіпаж двічі закривав люки в модулях станції, щоб перевірити їхню герметичність. Наприкінці вересня швидкість падіння тиску зросла вп’ятеро. Центр управління польотами відзвітував, що знайшов дві можливі зони витоку повітря: біля апаратури широкосмугової системи зв’язку та поруч із трубопроводами. 29 вересня у Роскосмосі заявили, що витік в модулі «Звєзда» було ліквідовано, проте тиск знову почав падати.
  • 15 жовтня 2020 року космонавти виявили можливе місце витоку повітря. Їм допоміг чайний пакетик.
  • У жовтні на МКС доставили новий туалет вартістю $23 мільйони.