«Сталося те, що ми бачили раніше в Італії». Очільник Харківської ОДА розповів про вкрай критичну ситуацію

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Сталося те, що ми бачили раніше в Італії». Очільник Харківської ОДА розповів про вкрай критичну ситуацію

NurPhoto / Contributor / Getty Images

У Харківській області повторюється «італійський» сценарій розвитку ситуації з коронавірусом — переповнені лікарні, нестача лікарів і ліжок, а також тисячі хворих, яких змушені розвозити по лікарнях області.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

«Відсьогодні Харків і деякі райони області офіційно у «червоній» зоні карантину. По-перше, це означає, що ситуація в місті вкрай критична. Для запобігання захворюваності на COVID-19 будуть посилені карантинні заходи відповідно до вимог Кабінету міністрів України», — розповів він.

Також Кучер наголосив, що всі громадяни зобов’язані дотримуватися протиепідемічних вимог: дотримуватися соціальної дистанції, носити маски у громадських місцях, регулярно мити руки і використовувати антисептичні засоби.

«Вам самовпевнено обіцяли «порвати коронавірус», але щось пішло не так. Ви повірили в диво, але дива не сталося. Сталося те, що ми бачили раніше в Італії. Сьогодні від кожного з нас залежить наше життя та життя наших рідних. Ми можемо вберегти тисячі харків’ян, якщо кожен із нас буде відповідально дотримуватися карантинних заходів і цінувати своє життя і здоров’я», — додав очільник Харківської ОДА.