Ще двох білоруських політв’язнів випустили з в’язниці. Вони теж були на зустрічі з Лукашенком

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Білоруського політтехнолога Віталія Шклярова й адвоката однієї з лідерок опозиції Марії Колесникової Іллю Салея випустили з в’язниці.

Про це пише TUT.by.

Салея відпустили із СІЗО ще в п’ятницю, 16 жовтня. Йому змінили запобіжний захід на домашній арешт, і пізно ввечері він уже був вдома. Затримали Салея ще 9 вересня.

Уранці понеділка, 19 жовтня, також змінили запобіжний захід політтехнологу Віталію Шклярову. Його теж випустили з в’язниці. Туди він потрапив ще в липні за звинуваченнями в підготовці заходів із грубого порушення громадського порядку. Білоруська влада заявляла, що Шкляров працював на Сергія Тихановського — чоловіка екскандидатки у президенти Світлани Тихановської.

І Салей, і Шкляров були присутні на зустрічі політв’язнів у СІЗО із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього ув’язнених почали поступово випускати з в’язниці.

  • 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав у СІЗО свого суперника на виборах Віктора Бабарика. Лукашенко провів у СІЗО 4,5 години, спілкуючись із членами Координаційної ради Білорусі та Обʼєднаного штабу — Віктором і Едуардом Бабариками, Лілією Власовою, Юрієм Воскресенським. Марія Колесникова відмовилася зустрічатися з Лукашенком.
  • Увечері 11 жовтня двох білоруських політв’язнів, які брали участь у зустрічі в СІЗО з Олександром Лукашенком, випустили з в’язниці. Ідеться про члена ініціативної групи штабу Віктора Бабарика Юрія Воскресенського і директора компанії PandaDoc Дмитра Рабцевича. Їм змінили запобіжний захід і випустили із СІЗО.