Білоруську опозиціонерку Колесникову теж запрошували на зустріч з Лукашенком у СІЗО. Але вона відмовилася

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Білоруську опозиціонерку Колесникову теж запрошували на зустріч з Лукашенком у СІЗО. Але вона відмовилася

Twitter / Виктор Бабарико

Білоруська опозиціонерка Марія Колесникова відмовилася зустрічатися із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у СІЗО.

Про це розповів її адвокат Олександр Пильченко в ефірі «Эхо Москвы».

За його словами, до Колесникової у в’язницю в п’ятницю приїхали двоє чоловіків, які запропонували поспілкуватися з Лукашенком.

«Марія — така креативна дівчина, видно, їх трошки налякала. Сказала: “Ну чого зараз спілкуватися, півтора місяці тому ми пропонували все це зупинити, зараз усі в тюрмі або видворені з країни. До того ж ви не представились, досить, мене вже повозили по Білорусі близько півтори доби, і я не знала, де перебуваю. Ось коли будуть представлятися люди, скажуть, хто вони і куди везуть, щоб я не боялася їхати”. Сказала, що наразі в Жодіно в ізоляторі їй спокійніше, ніж їздити з незнайомими людьми», — розповів він.

Після цього ці чоловіки запитали Колесникову, яким вона бачить своє майбутнє, на що вона відповіла, що або просидить п’ять років у в’язниці до наступних виборів, або півтора роки — тому що в Білорусі стільки сидять політв’язні, або ж вся ситуація зміниться будь-якоъ миті.

  • 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав у СІЗО свого суперника на виборах Віктора Бабарика. Лукашенко провів у СІЗО 4,5 години, спілкуючись із членами Координаційної ради Білорусі та Обʼєднаного штабу — Віктором і Едуардом Бабариками, Лілією Власовою, Юрієм Воскресенським.
  • Увечері 11 жовтня двох білоруських політв’язнів, які брали участь у зустрічі в СІЗО з Олександром Лукашенком, випустили з в’язниці. Ідеться про члена ініціативної групи штабу Віктора Бабарика Юрія Воскресенського і директора компанії PandaDoc Дмитра Рабцевича. Їм змінили запобіжний захід і випустили із СІЗО.