ЄС почав розслідування проти Instagram через скарги на слабкий захист особистих даних дітей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Влада Європейського Союзу почала розслідування проти Instagram, яке стосується обробки нею персональних даних дітей.

Про це пише BBC.

Розслідування розпочав комісаріат із захисту даних, воно повʼязане зі скаргами на те, що Instagram зробила контактну інформацію в корпоративних акаунтах загальнодоступною для всіх. У лютому 2019 року фахівець з баз даних Девід Стір проаналізував профілі користувачів Instagram у всьому світі та дійшов висновку, що за рік щонайменше 60 мільйонів користувачів у віці до 18 років отримали можливість легко змінити свої профілі на бізнес-акаунти.

Бізнес-акаунти Instagram вимагають, щоб користувачі публічно відображали свої номери телефонів і адреси електронної пошти, а це означає, що ці особисті дані доступні іншим користувачам Instagram.

Крім того, Стір виявив особисту інформацію користувачів у вихідному коді сторінки Instagram, якщо користуватися нею через компʼютер. Спеціаліст звернувся з цього приводу до Facebook, проте компанія відмовилася приховувати особисті дані в бізнес-акаунтах.

  • Проти компанії Facebook подали позов зі звинуваченнями соціальної мережі Instagram, яка їй належить, у незаконному зборі інформації про понад 100 мільйонів користувачів.
  • У лютому минулого року Антимонопольна служба Німеччини зобовʼязала компанію Facebook обмежити збір даних про користувачів її соцмережі.