Instagram звинуватили у зборі особистих даних понад 100 мільйонів користувачів. Відповідатиме за це Facebook

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Проти компанії Facebook подали позов зі звинуваченнями соціальної мережі Instagram, яка їй належить, у незаконному зборі інформації про понад 100 мільйонів користувачів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Позов подали до Верховного суду Каліфорнії. Компанію звинувачують у зборі, зберіганні та отриманні вигоди з даних користувачів Instagram без їхнього відома шляхом використання технології розпізнавання обличчя.

Мешканка Іллінойсу Келлі Велен заявила у скарзі, що це порушує закон штату про конфіденційність, який забороняє несанкціонований збір біометричних даних. Згідно із законом, компанію можуть зобовʼязати заплатити $1 000 за ненавмисне порушення, або $5 000, якщо буде встановлено, що вона діяла умисно.

Представник Facebook Стефані Отувей спростувала ці звинувачення. «Instagram не використовує технологію розпізнавання обличчя», — заявила вона.

Bloomberg додає, що Facebook почала інформувати користувачів Instagram про те, що збирає біометричні дані тільки на початку року. Раніше компанія вже запропонувала виплатити $650 мільйонів для врегулювання іншого позову, повʼязаного зі збором даних.