У США подали до суду на Google. Компанія відстежувала користувачів навіть з відключеною геолокацією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Генеральний прокурор Аризони Марк Брнович подав до суду на Google, звинувачуючи компанію в тому, що вона незаконно відстежувала розташування користувачів Android навіть коли функції геолокації були відключені вручну.

Про це пише The Verge.

У позові стверджується, що Google продовжувала відстежувати місцерозташування у фоновому режимі для певних функцій, таких як прогноз погоди і веб-пошук, використовуючи свою пошукову систему та браузер Chrome, навіть після того, як користувач відключив геолокацію. У скарзі стверджується, що тільки коли користувач заглибився в системні налаштування Android і відключив відстеження на системному рівні, Google припинила таємно пересилати дані про місце перебування.

Брновіч просить суд стягнути з Google прибуток, отриманий від монетизації цих даних через рекламу. Згідно із законами штату Аризона, на Google можуть накласти штраф у $10 тис. за кожен виявлений випадок прихованого відстеження.

У коментарі виданню представник Google повідомив, що прокурор «неправильно охарактеризував цю функцію». «Ми завжди вбудовували функції конфіденційності в наші продукти і забезпечували надійний контроль даних про місцеперебування. Ми з нетерпінням чекаємо нагоди, щоб виправити ситуацію», — заявив представник Google.