Словаччина тестуватиме на коронавірус майже все населення країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Словаччина тестуватиме на коронавірус майже все населення країни

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Словаччина запланувала тестування на коронавірус всіх жителів країни, старших за 10 років.

Про це повідомляє словацьке агентство TASR.

Цей крок анонсував премʼєр-міністр Словаччини Ігор Матович. При цьому, він не пояснив, чи буде це тестування обовʼязковим або добровільним, проте зазначив, що воно буде безкоштовним.

За словами Матовича, тестування населення проводитимуть у наступні два тижні у вихідні. Спочатку його проведуть у регіонах з найбільшим поширенням коронавірусу, а через тиждень, 31 жовтня і 1 листопада протестують населення в інших регіонах.

До проведення тестування залучать поліцію і військових. По всій країні відкриють близько 6 тисяч медичних дільниць, де населення Словаччини, яке становить близько 5,5 мільйона осіб, зможе зробити тест. Матович додав, що аби уникнути черг на дільницях громадяни приходитимуть на тестування у певний проміжок часу за алфавітним порядком. Для проведення тестування уряд вже замовив близько 13 мільйонів тестів.

  • 30 вересня уряд Словаччини схвалив повторне запровадження надзвичайного стану через сплеск коронавірусу. Протягом пандемії у Словаччині виявили 29 835 інфікованих коронавірусом, від якого померли 88 осіб.
  • З 1 вересня Словаччина змінила порядок вʼїзду іноземців. Під час перетину кордону від українців, які їдуть до Словаччини, будуть вимагати підтвердження реєстрації.