ВООЗ прогнозує на жовтень та листопад сплеск смертності від коронавірусу в Європі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) очікує, що в Європі жовтень і листопад стануть піковими місяцями за кількістю добових смертей від коронавірусу. Число щоденних летальних випадків зростатиме.

Про це пишуть Daily Mail та France 24.

В останні тижні в Європі різко зросла кількість випадків захворювання, особливо в Іспанії та Франції. За даними організації, тільки 11 вересня в 55 країнах, що відслідковуються Європейським регіональним бюро ВООЗ, було зареєстровано понад 51 тисячу нових випадків захворювання, що є вищим показником, ніж у піковому квітні.

«Буде ще важче. У жовтні, листопаді ми побачимо зростання смертності», — сказав директор регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге. За його словами, погіршення ситуації викликане послабленням заходів державами і «втомою» урядів від пандемії.

Клюге додав, що не варто сподіватися на вакцину після її появи. «Ми навіть не знаємо, чи допоможе вакцина всім групам населення. Зараз ми бачимо ознаки того, що вона допоможе одній групі, а інший ні. А потім, якщо нам доведеться замовляти різні вакцини, це буде логістичний кошмар! Кінець пандемії — це момент, коли ми, як спільнота, дізнаємося, як жити з цією пандемією», — сказав він.