ВООЗ: У світі за добу зафіксували рекордну кількість нових хворих на коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Всесвітня організація охорони здоровʼя зафіксувала рекордну кількість нових хворих на коронавірус — за 24 години зареєстрували 307 930 випадків. Про це повідомляє BBC.

Попередній щоденний рекорд нових випадків був 6 вересня — тоді за добу було 306 857 нових випадків інфікування.

Найбільше зростання числа хворих у неділю, 13 вересня, зареєстрували в Індії (94 372 нових випадки), США (45 523) і Бразилії (43 718). В Індії та США за добу померла понад тисяча людей, у Бразилії — 874 пацієнти.

У США зареєстровано майже чверть від загального числа хворих у світі — понад 6 мільйонів. Окрім цього у штатах найвищий у світі показник померлих від коронавірусу — понад 194 тисячі пацієнтів.

Індія посідає друге місце за кількістю підтверджених випадків. У серпні там зареєстрували майже два мільйони випадків захворювання COVID-19, що є найвищим місячним показником у світі з початку пандемії.

У Бразилії зареєстровано понад 4 мільйони випадків захворювання, що є третім за величиною у світі. Тут найбільша кількість смертей в Латинській Америці — близько 131 тисяча чоловік.

Загалом у світі від коронавірусу померло 922 737 людей, загальна кількість хворих становить майже 29 мільйонів.

  • За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, наразі розробляється 147 потенційних вакцин, з них щонайменше 17 дійшли до випробувань на людях.
  • ВООЗ очікує, що пандемія коронавірусу завершиться менш ніж за два роки й у цьому людству допоможуть сучасні технології.